Υλικά
υλικά για 4 άτομα
1200 γρ. καλαμαράκια
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
20 ελιές Καλαμών χωρίς το κουκούτσι (όχι ξιδάτες)*
3 σκ.σκόρδο λυωμένες
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μαραθόσπορο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι ούζο
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια ξεχωρίζοντας τα πόδια από το σώμα.
Κόβουμε το σώμα τους σε ροδέλες (αν είναι πολύ μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα) και τα αλατίζουμε.
Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τις ελιές και τον μαραθόσπορο, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τηγανίζουμε μερικά λεπτά γυρίζοντάς τα.
Δεν τα τηγανίζουμε πολύ γιατί θα σκληρύνουν.
Πριν τα βγάλουμε από το τηγάνι ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το ούζο.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό.* Αν οι ελιές είναι πολύ μεγάλες, τις κόβετε στη μέση.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιεσδήποτε ελιές, αλλά όχι ξιδάτες.