Υλικά
Υλικά
150 γρ. αβγοτάραχο κομμένο σε πολύ λεπτά φετάκια
500 γρ. ξερά ανάμικτα φρούτα (βερίκοκα, χουρμάδες, αχλάδια, μήλα, δαμάσκηνα, ροδάκινα, σύκα)
3 κ.σ. μέλι με «πικρή» γεύση (από ρείκι ή καστανιά ή κουμαριά)
2 φακελάκια τσάι Earl Grey
100 γρ. κουκουνάρια σοταρισμένα
4 –5 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασοαλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε 2 φλ.
τσάι με τα φακελάκια, διαλύουμε μέσα το μέλι και αφήνουμε το αφέψημα να κρυώσει.
Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα φρούτα.
Κόβουμε στα δύο τα σύκα και βγάζουμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τα δαμάσκηνα (αν έχουν).
Τα βάζουμε σε μπολ με το αφέψημα και τα αφήνουμε στο ψυγείο να μουλιάσουν όλη τη νύχτα.
Τα στραγγίζουμε πολύ καλά σε σουρωτήρι.
Τα μοιράζουμε σε ρηχά ατομικά μπολ.
Τακτοποιούμε στην επιφάνεια τα φετάκια του αυγοτάραχου.
Στολίζουμε με τα κουκουνάρια και το σχοινόπρασο.
Α.Τ.