Υλικά
Υλικά
750 γρ. μοσχαρίσιο ή χοιρινό κιμά
450 γρ. ανανά κονσέρβας
1 αβγό
1 φλ. φρυγανιά ή 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
½ φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
από 1 γερή πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο + allspice
1 κ.σ. ξερό δυόσμο ή ¾ φλ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τον ανανά από το σιρόπι του και τον κόβουμε σε κύβους 1,5Χ1,5 εκ.
Ζυμώνουμε σε μεγάλο μπολ τον κιμά, το αβγό, τη φρυγανιά ή το ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο, το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
Φτιάχνουμε κεφτέδες μέτριου μεγέθους και τους φορμάρουμε γύρω από κάθε κομματάκι ανανά.
Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.
Τους αφήνουμε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το επιπλέον λάδι.
Α.Τ.