Υλικά
Υλικά
1,5 κιλό κρέας μοσχαρίσιο
6 –8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 -6 γαρίφαλα κοπανισμένα
3/4 φλ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
500 γρ. ντομάτες
1 κ.σ. πελτές ντομάτας (αν θέλουμε)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας και κάνουμε τρύπες στην επιφάνειά του με μυτερό μαχαίρι.
Ανακατεύουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, τα γαρύφαλλα, αλάτι και πιπέρι και βάζουμε σε κάθε τρύπα λίγο από το μείγμα.
Το δένουμε για να κρατήσει το σχήμα του.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε λίγο καυτό νερό να φθάσει μέχρι το 1/3 του ύψους του φαγητού.
Σιγοβράζουμε 40 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και τον πελτέ (αν χρησιμοποιούμε) διαλυμένο σε λίγο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλη μία ώρα, μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και να μελώσει η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε για λίγο, κόβουμε και πετάμε τους σπάγκους, κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε φέτες και σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες, μακαρόνια ή ρύζι.
A.T.