Υλικά
Υλικά
12 σφιχτοβρασμένα αβγά
3 κ.σ. μουστάρδα καυτερή (αλοιφή)
1 κ.σ. μαγιονέζα
3 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό
2 κ.σ. ξερό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
2 αβοκάντο λιωμένα
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για το σερβίρισμα: κυπριακές πίτες για σουβλάκι, πολύ λεπτές φέτες λεμονιού (με τη φλούδα), φύλλα μαρουλιού
Εκτέλεση
Βάζουμε τα αβοκάντο σε μπολ και τα λιώνουμε με το πιρούνι.
Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και δουλεύουμε να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα (όχι να λιώσει τελείως το αβοκάντο).
Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τα αβγά.
Τα βάζουμε σε σαλατιέρα και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο ή τον μαϊντανό.
Ρίχνουμε το μείγμα του αβοκάντο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Για να σερβίρουμε, ανοίγουμε κάθε πίτα στη μέση, βάζουμε 1 –2 φύλλα μαρουλιού και 1 –2 φέτες λεμονιού και τη γεμίζουμε με τη σαλάτα.
Α.Τ.