Υλικά
Υλικά
4 φιλέτα τόνου καθαρισμένα 200γρ. το καθένα
Αλάτι πιπέρι
100 ml πετιμέζι
100 ml ξύδι βαλσαμικό
100 ml κρέμα από βαλσαμικό μαύρο
Χυμός ½ λεμονιού
Σουσάμι, ελαιόλαδο τρούφας (αν θέλουμε)
Για το σερβίρισμα
Ρόκα, ελαιόλαδο, χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε ένα-ένα τα φιλέτα, τα αλατοπιπερώνουμε και τα θωρακίζουμε σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς τα από όλες τις μεριές με ξύλινη λαβίδα.
Ανάλογα με το πόσο ψημένο θέλουμε τον τόνο, μαγειρεύουμε από 3 μέχρι 6 λεπτά (για τελείως ψημένο).
Αποσύρουμε και κόβουμε σε φέτες πάχους 2 χιλ.
Ετοιμάζουμε το γλάσο: σε μικρό κατσαρολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτό σιρόπι.
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε τις φετούλες του τόνου, περιχύνουμε με το σιρόπι και αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 δευτερόλεπτα, κουνώντας κυκλικά το τηγάνι για να αλειφθούν οι φέτες του τόνου με το γλάσο.
Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε τον τόνο στα πιάτα και συνοδεύουμε με σαλάτα ρόκας αρτυμένη με λαδολέμονο.
Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ρίχνουμε και λίγες σταγόνες λάδι τρούφας.