Μύδια ψητά με σάλτσα πέστο βασιλικού
Υλικά
Υλικά
1 κ. φρέσκα μύδια με το κέλυφος
Για τη σάλτσα πέστο
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκο βασιλικό
180 ml ε.π. ελαιόλαδο
60 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
2 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. παρμεζάνα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το πέστο: βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και αλέθουμε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο.
Ψήνουμε τα μύδια στα κάρβουνα μέσα στο κέλυφός τους μέχρι να ανοίξουν.
Αφαιρούμε το ένα κέλυφος και τα τοποθετούμε σε πιατέλα και βάζουμε επάνω από λίγη σάλτσα πέστο.
*Συνταγή από την ταβέρνα "Καπετάν Μανώλης", στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής.
Επίσης...
Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.
Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.
Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.
Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.
Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.
Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.
Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.
Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.
Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.
Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.
Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.