Μύδια σουβλάκι στα κάρβουνα με σάλτα μουστάρδας
Υλικά
Υλικά
Φρέσκα μύδια ψίχα
Ντομάτα
Πιπεριά
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Ξύλινα καλαμάκια μουσκεμένα
Για τη σάλτσα μουστάρδας
200 ml ελαιόλαδο
80 ml χυμός λεμονιού
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και δουλεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Περνάμε 3-4 μύδια σε κάθε σουβλάκι, μετά περνάμε ένα κομμάτι ντομάτα και ένα κομμάτι πιπεριά εναλλάξ.
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε 3-4 λεπτά στα κάρβουνα.
Σερβίρουμε με τη σάλτσα.
*Η συνταγή είναι από την ταβέρνα ""Καπετάν Μανώλης", στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής.
Επίσης...
Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.
Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.
Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.
Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.
Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.
Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.
Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.
Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.
Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.
Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.
Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.