X

Άλειμμα με κόκκινες πιπεριές μελάσα ροδιού και καρυδόψυχα

Υλικά

Υλικά

500 γραμμάρια κόκκινες πιπεριές

4 κ.σ. μελάσα ροδιού ή 185 ml χυμό ροδιού

½ φλ. καρυδόψυχα

⅓ φλ. ψίχουλα μπαγιάτικου ψωμιού

2 κ.σ. σούπας χυμό λεμονιού

1 γερή πρέζα πιπέρι καγιέν

1 γερή πρέζα κύμινο

¼ φλ. ε.π. ελαιόλαδο

Αλάτι

Για γαρνιτούρα

Κύμινο τριμμένο

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πιπεριές.

Τις ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά γυρίζοντάς τις και από τις δύο πλευρές μέχρι να "αρπάξει"η φλούδα τους και να μαλακώσουν.

Τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε πλαστική σακούλα.

Κλείνουμε καλά τη σακούλα και μετά από 5 λεπτά, την ανοίγουμε και αφαιρούμε τη φλούδα από τις πιπεριές καθώς και τις μεμβράνες και τους σπόρους.

Αν χρησιμοποιήσουμε χυμό ροδιού, τον βράζουμε σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθεί στο μισό, περίπου 5-7 λεπτά (αν χρησιμοποιήσουμε μελάσα ροδιού την αφήνουμε ως έχει).

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει.

Καβουρδίζουμε την καρυδόψυχα σε αντικολλητικό τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε την καρυδόψυχα και τα ψίχουλα του ψωμιού σε μπλέντερ ή σε μουλινέτα και δουλεύουμε μέχρι να γίνουν σαν πάστα.Προσθέτουμε τον χυμό ροδιού ή τη μελάσα ροδιού, τον χυμό λεμονιού, τις πιπεριές, το πιπέρι καγιέν και το κύμινο και δουλεύουμε μέχρι να ενωθούν.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σταγόνα-σταγόνα (όπως κάνουμε με τη μαγιονέζα) δουλεύοντας ταυτοχρόνως το μπλέντερ μέχρι να ενσωματωθεί το ελαιόλαδο στα υπόλοιπα υλικά και να έχουμε μια αδρή κρέμα.

Δοκιμάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε την αλοιφή πασπαλισμένη με λίγο τριμμένο κύμινο και επιπλέον ελαιόλαδο αν θέλουμε, αφού την έχουμε αφήσει πρώτα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.(Από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής) Α.Τ.

Επίσης...

2+1 γλυκά με λεμόνι

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός, οι οποίες ισορροπούν υπέροχα ανάμεσα στο γλυκό και το ξινό.

Φτιάχνουμε συνταγές με το φρούτο-σταρ του χειμώνα, το μήλο

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ αυτές τις τρεις παρασκευές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα