Υλικά
ψωμάκια για μπέργκερ
2 φιλέτα κοτόπουλο
1 πράσινο μήλο σε κυβάκια
1-2 κλωνάρια σέλερι σε πολύ ψιλοκομμένες ροδελίτσες
2 πράσινα κλωναράκια από φρέσκο κρεμμυδάκι σε ψιλοκομμένες ροδελίτσες
1 τριμμένο καρότο
1 κ.γλ. κάρι
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Για τη σος
½ βαζάκι μαγιονέζα
2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε το κοτόπουλο. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, το ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.
Σε άλλο μπολάκι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη σος. Την προσθέτουμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.
Ζεσταίνουμε τα ψωμάκια σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν από τη μαλακή τους πλευρά, και τα γεμίζουμε με την κοτοσαλάτα.
Tips
- Η σαλάτα μας διατηρείται στο ψυγείο για μία εβδομάδα.
- Μπορούμε να τη σερβίρουμε και με φρυγανισμένο ψωμάκι.