Υλικά
800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
4 αυγά
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. σιμιγδάλι
200 γρ. γαλέτα
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
αλάτι
Για το σερβίρισμα
ψωμάκια, ντομάτα, μαρούλι, μαγιονέζα, κέτσαπ, μουστάρδα
Εκτέλεση
Κόψτε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε 8 φέτες και αλατίστε τα.
Περάστε τα διαδοχικά από το αλεύρι και από τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα.
Ανακατέψτε τη γαλέτα με το σιμιγδάλι και πανάρετε στο μείγμα αυτό τα φιλέτα.
Τηγανίστε τα σε καυτό λάδι, μέχρι να αποκτήσουν χρυσόξανθο χρώμα. Μετά βγάλτε τα σε χαρτί κουζίνας, για να στεγνώσουν από το λάδι.
Σερβίρετε τα burgers σε ψωμάκια με μαγιονέζα, κέτσαπ ή μουστάρδα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, μαζί με φύλλα μαρουλιού και φέτες ντομάτας.
Tip
Με το σιμιγδάλι τα φιλέτα του κοτόπουλου παραμένουν τραγανά αρκετή ώρα μετά το τηγάνισμα και είναι πιο απολαυστικά.