Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
1 πακέτο βίδες
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
1 κίτρινη πιπεριά σε μπαστουνάκια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι σε καρεδάκια
4 λιαστές ντομάτες σε κομματάκια
1 κ.σ. κάππαρη
15 μαύρες ελιές θρούμπες ψιλοκομμένες
6 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
αλάτι, πιπέρι
προαιρετικά, φλέικς παρμεζάνας για το σερβίρισμα
Για τη σος
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. μπαλσάμικο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
1 κ.γλ. αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις βίδες και τις στραγγίζουμε. Τις βάζουμε σε μια σαλατιέρα και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Όσο βράζουν οι βίδες, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές με λίγο αλάτι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά για τη σος.
Ανακατεύουμε τις βίδες με το κοτόπουλο, τις πιπεριές, όλα τα υπόλοιπα υλικά και τη σος. Αφήνουμε τη σαλάτα για 1 ώρα στο ψυγείο.
Σερβίρουμε με φλέικς παρμεζάνας σε κάθε πιάτο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τρώγεται ωραία και χλιαρή.
Tip
Μπορούμε να ετοιμάσουμε κοτόπουλο, πιπεριές και σος από την προηγούμενη μέρα και δύο ώρες πριν σερβίρουμε τη σαλάτα να ανακατέψουμε τα υλικά της στη σαλατιέρα.