Υλικά
1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου
200 γρ. κέτσαπ
2 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
2 κουτ. σούπας ξίδι
3 κουτ. σούπας σόγια σος
1 κουτ. σούπας γλυκό μπούκοβο
4 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μπάρμπεκιου σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει.
Βάλτε τις φτερούγες του κοτόπουλου σε ένα πυρίμαχο σκεύος, αλατοπιπερώστε τις και περιχύστε τις με τη σάλτσα μπάρμπεκιου. Αφήστε τις να μαριναριστούν για 1-2 ώρες στο ψυγείο.
Ψήστε τις μετά στο γκριλ στους 200°C για 15 λεπτά. Γυρίστε τις μέσα στη σάλτσα τους και ψήστε τις για 15 λεπτά ακόμα.
Tip
Δοκιμάστε και καυτερό μπούκοβο ή πάπρικα στη σάλτσα μπάρμπεκιου για ακόμα περισσότερη ένταση στη γεύση και στα αρώματα.