Υλικά
800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
λίγο σαφράν σε σκόνη
1 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. κόλιαντρο
1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
λίγη πικάντικη πάπρικα
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
4 φλιτζ. βρασμένο ρύζι μπασμάτι
Εκτέλεση
Κόψτε το φιλέτο του κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Αλατίστε και ρίξτε στο μείγμα τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Σκεπάστε με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε το κοτόπουλο στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
Αδειάστε το κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάδα του σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 40'.
Σερβίρετε το κοτόπουλο με το ρύζι και περιχύστε το με τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί.
Τip
Το γιαούρτι στις μαρινάδες μαλακώνει το κρέας και αφήνει μια ωραία, ελαφρώς όξινη γεύση στη σάλτσα.