Υλικά
1 μεγάλο αρνίσιο μπούτι ή δύο μικρά (σύνολο 3-3½ κιλά)
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
φρέσκια ρίγανη, θυμάρι & δεντρολίβανο, 3-4 κλωναράκια από το καθένα
3 κ.σ. μουστάρδα
250 ml λευκό κρασί
4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, το σκόρδο και τη μουστάρδα και ανακατέψτε.
Χαράξτε το κρέας σε διάφορα σημεία και αλείψτε το με αυτό το μείγμα.
Βάλτε στο ταψί τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά, ακουμπήστε το κρέας και ρίξτε το κρασί και 1 φλιτζάνι νερό.
Αλατοπιπερώστε το κρέας και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C για 20'. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίστε το ψήσιμο για 1½ ώρα.
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για λίγα λεπτά στο γκριλ στους 220°C, για να πάρει ωραίο χρώμα εξωτερικά.
Τip
Όταν μαγειρεύετε αρνάκι με το κόκαλό του, υπολογίστε μισό κιλό για κάθε μερίδα.