Υλικά
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα γκασπάτσο
2 ντομάτες
½ ψιλοκομμένο αγγούρι
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λάιμ
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
λίγες σταγόνες ταμπάσκο
Εκτέλεση
Κόψτε σε λεπτές λωρίδες τα φιλέτα του κοτόπουλου και αλατοπιπερώστε τα.
Ψήστε τα σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, γυρνώντας τα να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
Για τη σάλτσα γκασπάτσο, κόψτε τις ντομάτες σε μικρότερα κομμάτια, καθαρίστε την πιπεριά βγάζοντας το κοτσανάκι και τα σπόρια, καθαρίστε και το κρεμμύδι και κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια.
Πολτοποιήστε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο μπλέντερ.
Μοιράστε τα φιλετάκια του κοτόπουλου στα πιάτα και περιχύστε τα με τη σάλτσα.
Tip
Ψήστε τα φιλετάκια για 3'-4' το πολύ, για να μη στεγνώσουν και χάσουν τη νοστιμιά τους.