Υλικά
1 κιλό φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.γλ. κάρι
1 κ.γλ. κουρκουμά
4-5 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια
φέτες κρεμμυδιού, λάιμ & φρέσκο κόλιαντρο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη μαρινάδα για το κοτόπουλο: Βάλτε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το σκόρδο, το κάρι, τον κουρκουμά και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ψιλοκόψτε τον δυόσμο, κόψτε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια (για σουβλάκια) και προσθέστε τα στο μείγμα μαζί με 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο.
Ανακατέψτε και αφήστε για λίγη ώρα να μαριναριστούν τα φιλετάκια.
Στη συνέχεια περάστε τα σε καλαμάκια και βάλτε τα με τη σειρά σε ένα ταψί φούρνου στρωμένο με αλουμινόχαρτο.
Ψήστε τα στο γκριλ στους 180°C για 25'-30', ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών του κρέατος. Γυρίστε τα στο ενδιάμεσο για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρετε τα σουβλάκια με το κρεμμύδι, το λάιμ και το κόλιαντρο.