Υλικά
Υλικά για 12 κέικ
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. ανθότυρο
3 αυγά
150 ml γάλα
100 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100 ml χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. σουσάμι
αλεύρι και βούτυρο για τις θήκες των μάφιν
Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ το ανθότυρο με τα αυγά και τη ζάχαρη.
Ρίξτε το ελαιόλαδο, το γάλα, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα και το αλεύρι.
Ανακατέψτε το μείγμα και μοιράστε το σε θήκες για μάφιν, αφού τις βουτυρώσετε και τις αλευρώσετε.
Πασπαλίστε την επιφάνεια με το σουσάμι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20'-25'.
Tip
Σκεπάστε τα κέικ με τυρί κρέμα ή χτυπημένο ανθότυρο και περιχύστε τα με λίγο μέλι.