Υλικά
4-5 φέτες μοσχαριού
4-5 κρεμμύδια
1 φλιτζ. του καφέ βούτυρο
1 ποτήρι κρασί άσπρο
1-2 κουτ. της σούπας ψωμί τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με το βούτυρο. Όταν κάψει ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα κοκκινίζουμε.
Μόλις τσιγαριστούν τα κρεμμύδια προσθέτουμε το κρέας και το κοκκινίζουμε κι από τις δύο πλευρές.
Όταν πάρει χρώμα, το σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε το ανάλογο αλάτι, το πιπέρι, την ψίχα από το ψωμί.
Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο τυρί τριμμένο.
Προσέχουμε το νερό και τ’ αφήνουμε να σιγοβράσει γύρω από μια ή μιάμιση ώρα.
Όταν ετοιμαστεί το σερβίρουμε σε πιατέλα. Το περιχύνουμε με τη σάλτσα του και το γαρνίρουμε γύρω γύρω με φέτες ψωμιού τηγανισμένες με βούτυρο.
Στα δύο άκρα της πιατέλας βάζουμε πατάτες τηγανιτές ή πατάτες κροκέτες ή πιλάφι ή χόρτα.