Υλικά
180 γρ. κρέας από μοσχάρι wagyu, περίπου 2 εκ. σε πάχος
4 φέτες λευκό ψωμί του τοστ, ιδανικά Japanese Milk Bread
2 αυγά
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ. πάνκο ή γαλέτα
αλάτι kosher
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
κραμβέλαιο (Canola Oil), για το τηγάνισμα
1 φλ. σάκε
1/2 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
3 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. Worcestershire Sauce
2 κ.σ. κέτσαπ
1/4 φλ. Oyster Sauce
Εκτέλεση
Ξεκινάς φτιάχνοντας τη σάλτσα: Συνδυάζεις τις σκόνες σκόρδου και κρεμμυδιού με το σάκε σε ένα κατσαρολάκι. Μαγειρεύεις για 2' σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δημιουργηθεί κάτι σαν σιρόπι.
Αφαιρείς από τη φωτιά και προσθέτεις στο μείγμα το μέλι, την oyster sauce, τη Worcestershire sauce και το κέτσαπ. Επαναφέρεις το κατσαρολάκι στη φωτιά και μαγειρεύεις για ακόμη 2', μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.
Αφήνεις τη σάλτσα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Προετοιμάζεις το μοσχάρι: Το χωρίζεις σε δύο μερίδες. Ζεσταίνεις το canola oil σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και προσθέτεις αλατοπίπερο.
Βουτάς το κρέας στο αλεύρι και χτυπάς τα 2 αυγά σε ένα μπολ, στο οποίο μετά ρίχνεις το πάνκο. Μετά το αλεύρωμα, βουτάς το κρέας σε αυτό το μείγμα, ώστε να καλυφθούν όλες οι πλευρές του.
Βάζεις το κρέας στο τηγάνι και το ψήνεις για 1' ανά πλευρά, μέχρι να αποκτήσει ένα βαθύχρυσο χρώμα. Το μεταφέρεις σε χαρτί κουζίνας.
Προσθέτεις αλάτι kosher στο μαγειρεμένο κρέας και περιχύνεις επάνω του τη σάλτσα.
Τοποθετείς το κρέας ανάμεσα στις φέτες ψωμιού, οι οποίες προηγουμένως έχουν φρυγανιστεί ελαφρώς.