Υλικά
1 κιλό μοσχάρι σε πολύ μικρά κομμάτια
1 κιλό μικρά κρεμμύδια για στιφάδο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
3 φύλλα δάφνης
3 κόκκους μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και να πάρουν χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στη γάστρα.
Ρίχνουμε στη γάστρα όλα μαζί και τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το κρέας.
Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά ώστε να πάει το ζουμάκι παντού και να ποτίσει το κρέας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για περίπου 3 ώρες με κλειστό καπάκι, το οποίο ανοίγουμε μόνο στα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος.