X

Μοσχάρι Στιφάδο στη Γάστρα

Η συνταγή για μοσχάρι στιφάδο στη γάστρα.

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι σε πολύ μικρά κομμάτια

1 κιλό μικρά κρεμμύδια για στιφάδο

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

3 φύλλα δάφνης

3 κόκκους μπαχάρι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και να πάρουν χρώμα.

Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στη γάστρα.

Ρίχνουμε στη γάστρα όλα μαζί και τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το κρέας.

Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά ώστε να πάει το ζουμάκι παντού και να ποτίσει το κρέας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για περίπου 3 ώρες με κλειστό καπάκι, το οποίο ανοίγουμε μόνο στα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Φασολάκια

Η συνταγή για μοσχάρι με φασολάκια.

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.