Υλικά
250 γρ. φύλλο κρούστας ή για όλες τις χρήσεις
250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
1 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
χυμός από 1/2 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
1 κουτ. σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
2 - 3 κουτ. σούπας νερό παγωμένο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο με το κύμινο για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τη ντομάτα και το νερό και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να πιει τα υγρά του.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα με τον κιμά το αυγό, τη φρυγανιά, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε μακρόστενες λωρίδες των 4-5 εκατοστών.
Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα στην άκρη κάθε λωρίδας και αρχίζουμε να διπλώνουμε τυλίγοντας το φύλλο μια προς τα δεξιά και μια προς τα αριστερά έτσι ώστε να σχηματίσουμε μικρά τρίγωνα.
Βάζουμε τα πιτάκια σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφουμε από πάνω με λάδι.
Τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Σάλτσα γιαουρτιού: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο, το δυόσμο, ανακατεύουμε και αν χρειαστεί αραιώνουμε τη σάλτσα με 2 - 3 κουταλιές νερό, ανάλογα με το πόσο πηχτή τη θέλουμε.
Συνοδεύουμε τα πιτάκια με αυτή τη σάλτσα.