Υλικά
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου ή μπούτι
1 καρότο
μισό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
150 γρ. μαύρη μπίρα
αλεύρι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Αναμιγνύεις το αλάτι και το πιπέρι με το αλεύρι και την μπίρα, ώστε να δημιουργηθεί ένας πηχτός χυλός. Ο τελευταίος θα βοηθήσει τη δημιουργία μίας παχιάς κρούστας, που εκτός των άλλων προστατεύει το κοτόπουλο στο τηγάνισμα.
Πανάρεις το κοτόπουλο και το περνάς από τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο.
Το αφήνεις να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά.
Στο ίδιο λάδι του τηγανιού, βάζεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, όλα κομμένα σε κύβους, για να δώσουν περισσότερο σώμα στο πιάτο.
Όταν τα λαχανικά αρχίζουν να ροδίζουν, προσθέτεις και πάλι το κοτόπουλο, μαζί με λίγο νερό.
Τηγανίζεις μέχρι να ροδίσει καλά το κοτόπουλο.