Υλικά
1 πακέτο (500 γρ) μακαρόνια βρασμένα ή χυλοπίτες
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
100 γρ. αγελαδινό βούτυρο
4 μπούτια κοτόπουλου με την πέτσα
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
4 ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
αλάτι
πιπέρι
τριμμένη κεφαλογραβιέρα (όση θέλουμε) ή κεφαλοτύρι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο να κάψουν και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε 4-5 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε το κοτόπουλο με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για 5 λεπτά.
Μεταφέρουμε το κοτόπουλο με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα ταψί, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 45-60 λεπτά.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το βρασμένο και λαδωμένο σπαγγέτι ή με χυλοπίτες και πασπαλίζουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι.