X

Σουτζουκάκια με Ελιές

Η συνταγή για σουτζουκάκια με ελιές.

Υλικά

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

3 - 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1 κουτ. σούπας κύμινο

300 γρ. ξερό ψωμί

αλάτι, πιπέρι

1 αβγό

λάδι για το τηγάνισμα

100 - 150 γρ. Ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι, καλά πλυμένες για να φύγει το αλάτι

Για τη σάλτσα

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

1 ποτηράκι λάδι

αλάτι, πιπέρι, κύμινο, ζάχαρη

1 κουτί χυμό ντομάτας

½ κουτί του χυμού νερό

Εκτέλεση

Βγάζω την κόρα από το μπαγιάτικο ψωμί και το βάζω σε κόκκινο κρασί να μουλιάσει καλά.

Σε μια λεκάνη βάζω τον κιμά, το ψωμί (πολύ καλά στραγγισμένο), το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το κύμινο και το αβγό.

Τα ζυμώνω όλα πολύ καλά, να ενωθούν μεταξύ τους.

Σκεπάζω με μια μεμβράνη τη λεκάνη και τη βάζω στο ψυγείο.

Ύστερα από μισή ώρα πλάθω τα σουτζουκάκια μακρόστενα.

Βάζω λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί τηγανίζω τα σουτζουκάκια.

Ετοιμάζω τη σάλτσα: Βάζω το λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζω το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 – 4 λεπτά.

Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, κύμινο, ζάχαρη, τον χυμό ντομάτας και το νερό και αφήνω τη σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει καλά.

Μεταφέρω τα τηγανισμένα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα που βράζει και τα αφήνω να βράσουν μαζί για περίπου 20 λεπτά, κουνώντας συνέχεια την κατσαρόλα, για να μην κολλήσουν.

Μετά προσθέτω τις ελιές και τα αφήνω να βράσουν όλα μαζί για 10 - 15 λεπτά ακόμα.

Σβήνω τη φωτιά και σερβίρω με πιλάφι ή πουρέ ή πατάτες τηγανητές.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Φασολάκια

Η συνταγή για μοσχάρι με φασολάκια.

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.