Υλικά
Για τη ζύμη πίτσας
•500 γρ. αλεύρι
•200 γρ. νερό χλιαρό
•100 γρ. λάδι
•λίγη ζάχαρη
•λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
•500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
•1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
•2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
•1 κουταλιά πελτέ
•αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
•300 γρ. μπέικον και ζαμπόν
•200 γρ. κασέρι τριμμένο
•1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζω το αλεύρι και όλα τα υλικά για τη ζύμη. Τα ζυμώνω όλα μαζί με τα χέρια μου, να ενωθούν καλά. Γίνεται μια ωραία, μαλακή ζύμη.
Τη σκεπάζω με μια μεμβράνη.
Βάζω το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτω το κρεμμύδι και τον κιμά και τα σοτάρω για 2 - 3 λεπτά.
Προσθέτω τον πελτέ, την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και 1 ποτηράκι του κρασιού νερό. Αφήνω τον κιμά να βράσει και να πιει όλα του τα υγρά.
Λαδώνω ένα ταψί στρογγυλό. Βάζω στον πάγκο της κουζίνας λίγο αλεύρι και ανοίγω το φύλλο όσο λεπτό θέλω.
Στρώνω το φύλλο πάνω στο ταψί, το τρυπάω με πιρούνι σε 5 - 6 μέρη και πάνω από το φύλλο απλώνω τον κιμά.
Από πάνω απλώνω τις φέτες μπέικον και ζαμπόν και στο τέλος το κασέρι. Βάζω το ταψί στον φούρνο και ψήνω την πίτσα γύρω στα 15-20 λεπτά.
Τρώγεται ζεστή, με λίγη φρέσκια ρόκα από πάνω αν θέλω.
Tip
Την πίτσα την ψήνω στους 200°C, σε προθερμασμένο φούρνο. Στο ίδιο φύλλο μπορώ, αντί για κιμά, να βάλω ό,τι γαρνίρισμα θέλω. Στην πίτσα αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και χρησιμοποιούμε ό,τι υλικά έχουμε.