Υλικά
• 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
•500 γρ. μπουκίτσες κοτόπουλου (από μπούτι)
• 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη (ή ξερή)
• 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη (ή κασέρι)
• 4 αβγά
• 150 γρ. φέτα ή ανθότυρο
• 1 ποτήρι του νερού γάλα
• αλάτι, πιπέρι
• θυμάρι ή θρούμπι ή βασιλικό ή μαντζουράνα
• ζύμη για τάρτα
• λίγη ρόκα ψιλοκομμένη
Για τη ζύμη τάρτας
• 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
• 50 γρ. τυρί τριμμένο
• 1 αβγό
• ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
• 2 κ.σ. χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 180°C.
Σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι και μόλις ζεσταθεί σοτάρω το κοτόπουλο για 6 - 7 λεπτά, να ροδίσει, προσέχοντας να μη μαυρίσει και πικρίσει.
Προσθέτω ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, αφήνω για 3 - 4 λεπτά ακόμα και μετά σβήνω τη φωτιά.
Προσθέτω τη γραβιέρα ή το κασέρι και ανακατεύω να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Σε μια λεκάνη βάζω τα αβγά, τη φέτα ή το ανθότυρο (χοντροτριμμένα), το γάλα, το θυμάρι (ή θρούμπι ή βασιλικό ή μαντζουράνα, ό,τι έχω) και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τα χτυπάω όλα με ένα πιρούνι, να ενωθούν μεταξύ τους.
Μέσα σε αυτή τη λεκάνη βάζω και το κοτόπουλο και τα ανακατεύω.
Απλώνω πάνω στην ταρτιέρα τη ζύμη της τάρτας και από πάνω στρώνω όλο το μίγμα.
Βάζω την τάρτα στον φούρνο και την ψήνω γύρω στα 40 - 45 λεπτά.
Από πάνω βάζω ψιλοκομμένη ρόκα.