Υλικά
•1.500 γρ. Μπουτάκια κοτόπουλου
•10 - 12 αγκινάρες
•1 - 2 πράσα κομμένα σε λωρίδες, μόνο το άσπρο μέρος
•500 γρ. αρακά
•8 - 10 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
•½ ματσάκι άνηθο και μάραθο ψιλοκομμένα (μισό μισό)
•1 ποτηράκι λάδι
•1 ποτηράκι χυμό λεμονιού
•2 ντομάτες ολόκληρες ξεφλουδισμένες
•αλάτι, πιπέρι, ξύσμα λάιμ
Εκτέλεση
Τσιγαρίζω στο λάδι τα κρεμμυδάκια, το πράσο και το κοτόπουλο για 3 - 4 λεπτά.
Προσθέτω τον αρακά, τις ντομάτες, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και νερό και αφήνω το φαγητό να βράσει.
Όταν έχουν βράσει το κοτόπουλο και ο αρακάς, προσθέτω τις αγκινάρες, αν χρειαστεί προσθέτω και λίγο νερό και τα αφήνω να βράσουν όλα μαζί και να πιουν τα υγρά τους.
Όταν είναι έτοιμο το φαγητό και έχει λίγο ζουμί, προσθέτω τον άνηθο, τον μάραθο και το ξύσμα και το αφήνω να πάρει 3 - 4 βράσεις ακόμα προτού σβήσω τη φωτιά.
Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν θέλω, βάζω λίγο χυμό λεμόνι ακόμα.