Υλικά
4 μέτριες θηλιές λουκάνικο σε ροδέλες
3 μεγάλες πατάτες σε κυβάκια
3 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες
1 κ.γλ. κόλιανδρο σε σπόρους ή γλυκάνισο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια με τις πατάτες και τον κόλιανδρο ή τον γλυκάνισο.
Αλατοπιπερώνουμε.
Τα αφήνουμε να ροδίσουν έντονα από όλες τις πλευρές. Για να γίνει αυτό, δεν χρειάζεται να τα ανακατεύουμε συχνά.
Μόλις μαλακώσουν και πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τα λουκάνικα και τα αφήνουμε να σοταριστούν μέχρι να πάρουν χρώμα, ανακατεύοντας το φαγητό αλλά όχι πολύ συχνά.
Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Όταν μείνει η τηγανιά με το λάδι της, σερβίρουμε!
Tip
Για περισσότερο άρωμα και δροσιά, προσθέτουμε στο τέλος ψιλοκομμένο μαϊντανό. Το ίδιο νόστιμη θα γίνει με οποιοδήποτε λουκάνικο, ακόμα και Φρανκφούρτης, ή με μπέικον.