Υλικά
800 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι σε λεπτές λωρίδες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος
3 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
1 σφηνάκι ξίδι
1 φλιτζ. μοσχάτο κρασί
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το συκώτι ανακατεύοντας συχνά.
Το αλατίζουμε και περιμένουμε 5'-6' να μαγειρευτεί.
Με την τρυπητή κουτάλα το βγάζουμε από το τηγάνι και το κρατάμε δίπλα μας σε πιάτο.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο, τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
Ξαναβάζουμε στο τηγάνι το συκώτι, σβήνουμε με το ξίδι και το κρασί και τα αφήνουμε να εξατμιστούν.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, ρίχνουμε το λεμόνι και σερβίρουμε.
Tip
Αν προηγουμένως μαρινάρουμε το συκώτι για 1 ώρα σε γάλα, γίνεται πιο τρυφερό και χάνει τη δυσάρεστη μυρωδιά του. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ξίδι με μπαλσάμικο.