Υλικά
1 κιλό αρνάκι (μπούτι και σπάλα) σε μερίδες
250 γρ. αμπελόφυλλα ψιλοκομμένα
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κοφτή κ.σ. βούτυρο αγελάδος
1 πράσο σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
μερικά κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε ελαφρά το κρέας από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σε δυνατή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας.
Ρίχνουμε τότε το πράσο, τα κρεμμυδάκια και τα αμπελόφυλλα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και το κρέας και τα λαχανικά.
Όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον χυμό λεμονιού και το βούτυρο, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε για άλλα 5' το φαγητό στη φωτιά.