Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό ελιά, χτένι ή ποντίκι σε μεγάλες μπουκιές
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κρέας
1 πακέτο μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
1 καρότο σε κυβάκια
2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 δαφνόφυλλα ή 3-4 φυλλαράκια φασκόμηλο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
3-4 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε καλά το κρέας, μαζί με το μίγμα μπαχαρικών.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο, τα δαφνόφυλλα και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας, προσθέτοντας λίγο νεράκι αν δούμε ότι το έχει απορροφήσει.
Πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον μαϊντανό.
Το σερβίρουμε με ροδέλες βραστής πατατούλας ή με λευκό ρύζι μπασμάτι ή καρολίνα.