Υλικά
600 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
1-2 κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε μπουκιές
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
½ κ.γλ. μπαχάρι τριμμένο
½ κ.γλ. κύμινο
2-3 κλωναράκια θυμάρι
1 μικρό ποτηράκι γλυκό μοσχάτο κρασί ή κονιάκ
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα συκωτάκια από τις μεμβράνες και το λίπος.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα συκωτάκια μέχρι να σφίξουν.
Προσθέτουμε τα κυδώνια, το κύμινο, το μπαχάρι και το θυμάρι και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.
Αλατοπιπερώνουμε.
Σβήνουμε με το κονιάκ ή το κρασί και τον χυμό του πορτοκαλιού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα και σκεπάζουμε.
Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια.
Τα θέλουμε όμως αλ ντέντε, να μη διαλυθούν!