Υλικά
1 στραγγιστό γιαούρτι (220 ml)
1 αβγό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. φέτα τριμμένη
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γλ. ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο & αλεύρι για το τηγάνι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε τη φέτα και τη διαλύουμε εντελώς με πιρούνι.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, μπόλικο πιπέρι, τη ρίγανη, το αβγό, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το γιαούρτι και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι μας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον ½ ώρα.
Ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι.
Βάζουμε σε ρηχό πιάτο λίγο αλεύρι.
Πλάθουμε κεφτεδάκια με τη ζύμη, τα πιέζουμε λίγο στην κορυφή να πλατύνουν και τα αλευρώνουμε.
Τινάζουμε πολύ καλά το περιττό αλεύρι.
Λίγα λίγα, τα βυθίζουμε στο καυτό λάδι. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια και πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα, τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Έτσι, θα παραμείνουν τραγανά για περισσότερο χρόνο.
Μπορούμε να τα ψήσουμε και στον φούρνο. Βγαίνουν πιο ελαφρά, αλλά δεν κρατούν για πολύ το τραγανό τους, οπότε τα τρώμε αμέσως, ζεστά!