X

Οι Τυρομπουκιές

Τρώγονται όλες τις ώρες μετά μανίας.

Υλικά

5 αβγά

400 ml γάλα

300 ml καλαμποκέλαιο

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γλ. μπέικιν

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 κ.γλ. αλάτι

500 γρ. φέτα σπασμένη

βούτυρο για τα φορμάκια

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ ή με το σύρμα τα αβγά μέχρι να αφρίσουν και να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα ενσωματώνουμε στα αβγά.

Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε έναν πηχτό χυλό.

Λιώνουμε τη φέτα με πιρούνι και την ενσωματώνουμε στο μίγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Βουτυρώνουμε 12 περίπου ατομικά φορμάκια για μάφιν ή κεκάκια. Μοιράζουμε σε αυτά το μίγμα και ψήνουμε για 40' περίπου, μέχρι να φουσκώσουν, να ροδίσουν και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι.

Ξεφορμάρουμε αμέσως, για να διατηρηθούν τραγανά.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.