X

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Υλικά

1 κιλό μοσχαράκι σε μεγάλες μπουκιές (χτένι ή ποντίκι ή ελιά)

1 κιλό πατάτες χοντροκομμένες κυδωνάτες

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 ολόκληρο πορτοκάλι, με τη φλούδα, κομμένο στα τέσσερα

1 ποτήρι μπίρα ξανθιά

1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

1 ξυλάκι κανέλα

1 κ.γλ. κύμινο

1 κ.γλ. μπαχάρι τριμμένο

1 κ.γλ. θυμάρι ξερό

2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το μοσχαράκι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Αφαιρούμε το κρέας και ροδίζουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες μαζί με το κρεμμύδι, το θυμάρι, την κανέλα, το κύμινο και το μπαχάρι.

Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το κρέας και σβήνουμε με την μπίρα. Την αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε την ντομάτα, το πορτοκάλι και το σκόρδο.

Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε 1 φλιτζ. νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας, φροντίζοντας να ελέγχουμε μήπως χρειαστεί λίγο νερό παραπάνω.

Πιέζουμε τα πορτοκάλια να βγάλουν το εσωτερικό τους και τα αφαιρούμε πριν σερβίρουμε.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Φασολάκια

Η συνταγή για μοσχάρι με φασολάκια.

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.