Υλικά
¾ του πακέτου χυλοπίτες
1 πακέτο φιλέτο κοτόπουλο σε κυβάκια ή λωρίδες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 συσκευασία κονκασέ
1 κ.γλ. ζάχαρη
15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
300 γρ. βρασμένα βλίτα
1 φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τις χυλοπίτες να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό. Δε θα τις στραγγίξουμε.
Όσο βράζουν, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο.
Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε το κονκασέ, τη ζάχαρη και τα ντοματίνια και αλατίζουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί για 10'-15'.
Προσθέτουμε τα βλίτα και ανακατεύουμε.
Με τρυπητή κουτάλα, μεταφέρουμε τις χυλοπίτες στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε και το τυρί και ανακατεύουμε γύρω στο 1', μέχρι να μελώσει η μακαρονάδα και να απορροφηθούν τα νερά της, αλλά να μείνει ζουμερή.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.