X

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Υλικά

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο

1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

½ κ.σ. ξίδι

1 κ.γλ. αλάτι

1 φλιτζ. νερό

Για τη γέμιση

1 κιλό πράσα σε ροδέλες

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό σε φέτες

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

100 γρ. φέτα χοντροσπασμένη

150 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα (ό,τι περισσεύει στο ψυγείο)

2 αβγά χτυπημένα

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα με το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια, προσθέτοντας λίγο αλάτι και ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν και να γυαλίσουν.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, μπόλικο πιπέρι, τα αβγά και τα τυριά και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε τη γέμιση να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το ελαιόλαδο με το ξίδι, το αλάτι, το νερό και το αλεύρι, να γίνουν χυλός, που πρέπει να βγει αρκετά ρευστός. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό.

Λαδώνουμε ένα χαμηλό μεταλλικό μέτριο ταψί για πίτα.

Στρώνουμε στον πάτο τα πρώτα 2 φύλλα πατσαβουριαστά και κάθε φορά που στρώνουμε το κάθε φύλλο απλώνουμε πάνω του ομοιόμορφα λίγο από τον χυλό.

Απλώνουμε τη μισή γέμιση πάνω στα φύλλα.

Συνεχίζουμε με άλλο ένα φύλλο πατσαβουριαστό και προσθέτουμε χυλό.

Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη γέμιση. Τελειώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, πάλι πατσαβουριαστά και πάλι με χυλό.

Ρίχνουμε στην επιφάνεια τον χυλό που περίσσεψε και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.

Τυλίγουμε τις άκρες σε ωραίο κόθρο και ψήνουμε την πίτα για 50' ή μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι