Υλικά
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
½ κ.σ. ξίδι
1 κ.γλ. αλάτι
1 φλιτζ. νερό
Για τη γέμιση
1 κιλό πράσα σε ροδέλες
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό σε φέτες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
100 γρ. φέτα χοντροσπασμένη
150 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα (ό,τι περισσεύει στο ψυγείο)
2 αβγά χτυπημένα
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το ταψί
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα με το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια, προσθέτοντας λίγο αλάτι και ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν και να γυαλίσουν.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, μπόλικο πιπέρι, τα αβγά και τα τυριά και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε τη γέμιση να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το ελαιόλαδο με το ξίδι, το αλάτι, το νερό και το αλεύρι, να γίνουν χυλός, που πρέπει να βγει αρκετά ρευστός. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό.
Λαδώνουμε ένα χαμηλό μεταλλικό μέτριο ταψί για πίτα.
Στρώνουμε στον πάτο τα πρώτα 2 φύλλα πατσαβουριαστά και κάθε φορά που στρώνουμε το κάθε φύλλο απλώνουμε πάνω του ομοιόμορφα λίγο από τον χυλό.
Απλώνουμε τη μισή γέμιση πάνω στα φύλλα.
Συνεχίζουμε με άλλο ένα φύλλο πατσαβουριαστό και προσθέτουμε χυλό.
Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη γέμιση. Τελειώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, πάλι πατσαβουριαστά και πάλι με χυλό.
Ρίχνουμε στην επιφάνεια τον χυλό που περίσσεψε και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.
Τυλίγουμε τις άκρες σε ωραίο κόθρο και ψήνουμε την πίτα για 50' ή μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.