Υλικά
1 κοτόπουλο σε μερίδες
μερικά κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κοφτή κ.σ. ξερό
4-5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
2 κοφτές κ.σ. μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
250 γρ. ρώγες από λευκή φρέσκια σταφίδα
2 ποτήρια λευκό κρασί
χυμό από 1 λεμόνι
150 γρ. βούτυρο αγελάδος
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα πυρίμαχο ταψάκι βάζουμε το κοτόπουλο με το θυμάρι, το σκόρδο, το μίγμα μπαχαρικών και το πιπέρι και το αλατίζουμε γενναιόδωρα, γυρνώντας τις μερίδες και από τις δύο πλευρές.
Σκορπάμε το βούτυρο σε κυβάκια, προσθέτουμε το σταφύλι, το κρασί και τον χυμό λεμονιού και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε το κοτόπουλο σκεπασμένο για 45' και μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει καλά το κοτόπουλο και να μείνει με τη σάλτσα του.
Από τη στιγμή που θα αφαιρέσουμε το αλουμινόχαρτο, είναι σημαντικό να περιχύνουμε κάθε τόσο το κοτόπουλο με τη σάλτσα του (τουλάχιστον 2-3 φορές).
Έτσι, θα βγει τραγανό, ζουμερό και ροδαλό. Αν δούμε ότι ελαττώνονται τα υγρά του ταψιού, προσθέτουμε νερό ή επιπλέον κρασί.