Υλικά
500 γρ. πένες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη ή κόκκινη ψιλοκομμένη
250 γρ. μανιτάρια λευκά σε φετάκια
5 φέτες ζαμπόν από γαλοπούλα σε καρεδάκια
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
10 ντοματίνια κομμένα σε φετάκια
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
300 ml γάλα εβαπορέ light αδιάλυτο
1 φλιτζ. τριμμένο κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες πολύ αλ ντέντε, για να μη μας λασπώσουν στον φούρνο, και τις στραγγίζουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι με την πιπεριά μέχρι να μαραθούν.
Σε δυνατή φωτιά πάντα, ρίχνουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν τα μανιτάρια και να απορροφήσουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα ντοματίνια και τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί ανακατεύουμε τις πένες με τη σάλτσα. Σε μπολ χτυπάμε με πιρούνι το γάλα με το τυρί (κρατάμε λίγο για την κρούστα) και περιχύνουμε το σουφλέ ομοιόμορφα με το μίγμα.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 25' περίπου, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει πολύ ελαφρά η επιφάνεια.