Υλικά
5-6 ψιλοκοµµένα πράσα
1/2 κιλό κιµά µοσχαρίσιο
τριµµένο παξιµάδι
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
κρόκο ενός αυγού
µαϊντανό
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα πράσα σε µήκος ενός εκατοστού.
Πλάθουµε τον κιµά σε µπαλάκια στο µέγεθος ενός µεγάλου καρυδιού, προσθέτοντας το παξιµάδι, αρκετή ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ένα κρόκο αυγού και µαϊντανό.
Σοτάρουµε τα ψιλοκοµµένα πράσα και µόλις µαραθούν προσθέτουµε τα µπαλάκια του κιµά και λίγο νερό και αφήνουµε να βράσουν µαζί σε χαµηλή φωτιά, προσθέτοντας και λίγο νερό, ώσπου να µαλακώσουν τα πράσα και να ψηθεί ο κιµάς.
Δεν χρειάζεται πολύ βράσιµο. Όταν το φαγητό µείνει µόνο µε το λάδι σερβίρουµε.