X

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Υλικά

5-6 ψιλοκοµµένα πράσα

1/2 κιλό κιµά µοσχαρίσιο

τριµµένο παξιµάδι

ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

κρόκο ενός αυγού

µαϊντανό

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα πράσα σε µήκος ενός εκατοστού.

Πλάθουµε τον κιµά σε µπαλάκια στο µέγεθος ενός µεγάλου καρυδιού, προσθέτοντας το παξιµάδι, αρκετή ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ένα κρόκο αυγού και µαϊντανό.

Σοτάρουµε τα ψιλοκοµµένα πράσα και µόλις µαραθούν προσθέτουµε τα µπαλάκια του κιµά και λίγο νερό και αφήνουµε να βράσουν µαζί σε χαµηλή φωτιά, προσθέτοντας και λίγο νερό, ώσπου να µαλακώσουν τα πράσα και να ψηθεί ο κιµάς.

Δεν χρειάζεται πολύ βράσιµο. Όταν το φαγητό µείνει µόνο µε το λάδι σερβίρουµε.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Φασολάκια

Η συνταγή για μοσχάρι με φασολάκια.

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.