X

Λουκουμάδες με γάλα και σιρόπι

Μιλάνο 24/4/2000. Χαζεύοντας το φετινό ρret-a-ροrter στο χρυσό τετράγωνο της μόδας, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, είχε μια φαεινή ιδέα: να μεταφράσει τις κυρίαρχες τάσεις της μόδας σε μενού. Ο σεφ του «Island» Γιάννης Γκελντής βάζει τις συνταγές.

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

4 κ.σ. γάλα εβαπορέ

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

2 κ.σ. αλεύρι

½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.σ. φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο

Λάδι για τηγάνισμα

Για το σιρόπι

2 ½ κ.σ. ζάχαρη

1 ½ λίτρο νερό

Παρασκευή

Φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά, ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Πλάθουμε μπαλάκια 6 εκατ., τα τηγανίζουμε και περιχύνουμε το σιρόπι κρύο πάνω στα ζεστά μπαλάκια.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά