
Υλικά
1 κουνέλι (2 κιλών και πλέον)Υλικά
(για 4 άτομα)
150 γρ. τυρί μαλάκα Χανίων
150 γρ. φρέσκο ανθότυρο
100 γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης
2 κουταλιές εξ. παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
6 φύλλα δίκταμο ψιλοκομμένο
4 φύλλα λουΐζα ψιλοκομμένα
2 μέτριες ντομάτες τριμμένες και σουρωμένες
Ξύσμα και χυμό από ½ περγαμόντο
Αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε σχολαστικά το κουνέλι.
Σε μπολ με ½ φλυτζάνι νερό ρίχνουμε χυμό από μισό περγαμόντο και βουτώντας τα χέρια μας μέσα κάνουμε απαλό μασάζ στο κουνέλι, εσωτερικά και εξωτερικά.
Το περνάμε με λίγο χοντρό αλάτι & πιπέρι.
Σε λεκάνη τοποθετούμε τα τυριά, το ξύσμα περγαμόντο, το ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα βότανα και την ντομάτα.
Δουλεύουμε το μείγμα να ενσωματωθεί.
Γεμίζουμε με το μείγμα το κουνέλι και το δένουμε με σπάγκο ψησίματος.
Το τυλίγουμε σε χαρτί ψησίματος και δένουμε με σπάγκο και το χαρτί.
Τοποθετούμε το κουνέλι σε γάστρα, σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 2 ½ ώρες.