Υλικά
15 φρέσκα σύκα Υλικά
250 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
500 γρ. κρέμα σαντιγί
240 γρ. ζάχαρη άχνη
Ασπράδια από 3 αβγά
3–4 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου
Εκτέλεση
Πλένουμε τα σύκα, αφαιρούμε το κοτσανάκι και τα στεγνώνουμε.
Τα κόβουμε στα έξι το καθένα και τα βάζουμε στο ψυγείο.Ετοιμάζουμε τη μαρέγκα: ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ρίχνουμε την εσάνς πικραμύγδαλου.
Ενώνουμε προσεκτικά τη μαρέγκα με τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω με σπάτουλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130ο C.
Στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου.
Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και βγάζουμε τη ζύμη επάνω στη λαδόκολλα σε στρογγυλό σχήμα. Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για 1 ώρα, μέχρι να πάρει ελαφρό ξανθό χρώμα.
Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως και τη καλύπτουμε με τη σαντιγί.
Γαρνίρουμε με τα σύκα.
A.T.