Υλικά
Υλικά (για 10 άτομα)
Κρέμα αγκλέζ
6 κρόκοι αβγών
1/2 lt γάλα
Σος φρούτων του πάθους
185 γρ. πούλπα φρούτων του πάθους (χωρίς σπόρους)
1,5 γρ. πιπέρι χοντροσπασμένο
1 γρ. κόκκοι πιπεριού
2,5 γρ. ζελατίνα Agar-Agar (σκόνη)
Σαμπαγιόν
4 κρόκοι αβγών
20 γρ. νερό
Αφρός άσπρης σοκολάτας
150 γρ. άσπρη σοκολάτα
15 cl κρέμα αγκλέζ
1/2 από το σαμπαγιόν
25 γρ. κακουλές σπασμένος
Αφρός μαύρης σοκολάτας
150 γρ. μαύρη σοκολάτα (70% κακάο)
22 cl κρεμ αγκλέζ
20 γρ. κακάο σκόνη
7 cl γάλα
1/2 από το σαμπαγιόν
Παγωτό άσπρης σοκολάτας
1/2 lt νερό
3 γρ. αλάτι
5 γρ. κακουλές
400 γρ. άσπρη σοκολάτα, θρυμματισμένη
Παγωτό σοκολάτας γάλακτος
1/2 lt νερό
2 γρ. αλάτι
400 γρ. σοκολάτα γάλακτος θρυμματισμένη
Παγωτό μαύρης σοκολάτας
90 γρ. μαύρη σοκολάτα, θρυμματισμένη
40 γρ. κακάο σκόνη
285 γρ. νερό
62 γρ. ζάχαρη
Δίσκοι σοκολάτας
200 γρ. μαύρη σοκολάτα
60 γρ. βούτυρο-κακάο
Παρασκευή
Κρεμ αγκλέζ Βάζουμε, σε σιγανή φωτιά, τα αβγά μαζί με το γάλα μέσα σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε το μίγμα συνεχώς.
Όταν αρχίσουν να δημιουργούνται φουσκάλες, αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε και την αφήνουμε στην άκρη.Σαμπαγιόν Χτυπάμε καλά τα αβγά με το νερό.Σος φρούτων του πάθους Ανακατεύουμε 50 γρ.
φρούτων του πάθους με τη σκόνη Agar-Agar και την αφήνουμε για 10 λεπτά στους 60°C στο φούρνο.
Κατόπιν, τη βάζουμε σε μπολ να κρυώσει, προσθέτουμε το υπόλοιπο φρούτο, λίγη ζάχαρη, λίγο λεμόνι και το πιπέρι.Αφρός λευκής σοκολάτας Λιώνουμε στο μπεν μαρί τη σοκολάτα και προσθέτουμε διαδοχικά την κρεμ αγκλέζ (ζεσταμένη στους 60°C), τον κακουλέ και το σαμπαγιόν, ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα.
Αφήνουμε τον κακουλέ να αρωματίσει το μίγμα για 7 λεπτά και σουρώνουμε.Αφρός μαύρης σοκολάτας Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και μετά προσθέτουμε κρεμ αγκλέζ (προθερμασμένη στους 60°C), το γάλα και το κακάο, και τα αναμιγνύουμε με το σύρμα.
Έπειτα, προσθέτουμε το σαμπαγιόν και σουρώνουμε το μίγμα.Παγωτό λευκής σοκολάτας Βράζουμε νερό, αλάτι και κακουλέ και μετά τα αναμιγνύουμε με το μίνι μίξερ για 1,5 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα, το βάζουμε στη φωτιά για 3 λεπτά και κατόπιν το αναμιγνύουμε με το μίνι μίξερ για 1,5 λεπτό.
Σουρώνουμε το μίγμα και το βάζουμε να παγώσει στην παγωτομηχανή.Παγωτό σοκολάτας γάλακτος Βάζουμε το νερό να πάρει βράση μαζί με το αλάτι και τη σοκολάτα και τα αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά.
Σουρώνουμε το μίγμα και το παγώνουμε στην παγωτομηχανή.Παγωτό μαύρης σοκολάτας Βάζουμε να πάρουν βράση το νερό μαζί με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τότε τη σοκολάτα και το κακάο και βράζουμε για 3 λεπτά.
Σουρώνουμε και παγώνουμε το μίγμα στην παγωτομηχανή.
(Σημ.
για παγωτά: Αν δεν έχετε παγωτόμηχανή, χτυπήστε με το μίνι μίξερ καλά το παγωτό κάθε 15-20 λεπτά και βάλτε το πάλι στην κατάψυξη, μέχρι να πήξει εντελώς και χωρίς παγάκια).Δίσκοι σοκολάτας Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα και το βούτυρο κακάο σε μπεν μαρί.
Έπειτα, απλώνουμε το λιωμένο μίγμα σε λεπτό στρώμα πάνω σε λαδόχαρτο.
Όταν κρυώσει, κόβουμε δίσκους 5 εκ.
(4 για κάθε γλυκό, ή περισσότερο).
Διαμορφώνουμε το μιλφέιγ, βάζοντας διαδοχικά δίσκους σοκολάτας και ανάμεσα τους το μαύρο και άσπρο αφρό.
Παιχνιδίσματα υφών (τραγανό, αέρινο, πλούσιο) σε έναν πολλαπλό σοκολατένιο συνδυασμό.
Όταν συνδυαστούν στο στόμα άσπρη και μαύρη σοκολάτα, το εξωτικό άρωμα του κακουλέ εκρήγνυται.