X

Cheesecake

Υλικά

Υλικά (για 8-10 άτομα)

220 γρ. μπισκότα Digestive’s, σπασμένα με το χέρι

4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

4 κ.σ. ζάχαρη

για τη γέμιση

1 κιλό κρεμώδες τυρί τύπου Φιλαδέλφεια

200 γρ. ζάχαρη

3 κ.σ. αλεύρι

4 αυγά

250 ml κρέμα γάλακτος

2 κ.κ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη

200 γρ. κεράσια καθαρισμένα από τα κουκούτσια

250 ml μαρμελάδα ζελέ με γεύση κεράσι ή βατόμουρο

Εκτέλεση

Αναμειγνύετε τα μπισκότα με το βούτυρο και τη ζάχαρη σ’ ένα μπολ.

Αλείφετε με λίγο βούτυρο μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα (με διάμετρο 25 εκ.) και την αλευρώνετε απαλά.

Στρώνετε το μείγμα των μπισκότων και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.



Χτυπάτε το τυρί με τη ζάχαρη και το αλεύρι μέχρι να ανακατευτούν καλά.

Προσθέτετε τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας το μείγμα κάθε φορά.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος, προσθέτετε τη βανίλια και ρίχνετε στο μείγμα.

Απλώνετε το μείγμα πάνω στη βάση και το ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα.

Κλείνετε το φούρνο και αφήνετε μέσα το τσιζ κέικ με την πόρτα ανοιχτή, μέχρι να κρυώσει.
Βάζετε τη μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι και την αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αραιώσει.

Αφήνετε να κρυώσει για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Απλώνετε τα κεράσια πάνω στο κρύο πλέον τσιζ κέικ και το περιχύνετε με τη λιωμένη μαρμελάδα.

Βάζετε το τσιζ κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες πριν το σερβίρετε

Θερμίδες ανά μερίδα 460 kcals.


Πολλά μονοακόρεστα λιπαρά.

Πολύ βιταμίνη Α, αρκετή βιταμίνη C και ασβέστιο, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Κ, κάλιο, μαγνήσιο και φώσφορος.

(Διατροφική αξιολόγηση συνταγών Ντίντα Καπιτζόγλου – Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, συνεργάτης Διατροφικού Αθηνών)

Χτυπάτε το τυρί με τη ζάχαρη και το αλεύρι μέχρι να ανακατευτούν καλά. Προσθέτετε τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας το μείγμα κάθε φορά. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος, προσθέτετε τη βανίλια και ρίχνετε στο μείγμα. Απλώνετε το μείγμα πάνω στη βάση και το ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα. Κλείνετε το φούρνο και αφήνετε μέσα το τσιζ κέικ με την πόρτα ανοιχτή, μέχρι να κρυώσει.Βάζετε τη μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι και την αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αραιώσει. Αφήνετε να κρυώσει για 30 λεπτά στο ψυγείο. Απλώνετε τα κεράσια πάνω στο κρύο πλέον τσιζ κέικ και το περιχύνετε με τη λιωμένη μαρμελάδα. Βάζετε το τσιζ κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες πριν το σερβίρετε Θερμίδες ανά μερίδα 460 kcals. Πολλά μονοακόρεστα λιπαρά. Πολύ βιταμίνη Α, αρκετή βιταμίνη C και ασβέστιο, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Κ, κάλιο, μαγνήσιο και φώσφορος. (Διατροφική αξιολόγηση συνταγών Ντίντα Καπιτζόγλου – Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, συνεργάτης Διατροφικού Αθηνών)

Επίσης...

Τάρτα Μπισκότου µε Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις τάρτα μπισκότου με κρέμα γιαουρτιού.

Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Κεράσια

Πώς θα φτιάξεις ένα θαυμάσια δροσερό γλυκό ψυγείου με κεράσια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.