Υλικά
Υλικά ( για 4-6 άτομα)
3 ασπράδια αυγών
175 γρ. ζάχαρη
1 κ.κ. κορνφλάουρ
1 κ.κ. ξίδι από λευκό κρασί
40 γρ. καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα φουντούκια
250ml πλήρη κρέμα γάλακτος
15ml χυμός πορτοκάλι
2 κ.σ. γιαούρτι σακούλας
2 ώριμα νεκταρίνια, κομμένα σε λεπτές φετούλες
250 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε φετούλες
2 κ.σ. ζελέ βατόμουρο, ελαφρά ζεσταμένο για να αραιώσει
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140°C.
Βουτυρώνετε ελαφρά ένα ταψάκι και το καλύπτετε με αντικολλητικό χαρτί φούρνου, κομμένο σε κύκλο με διάμετρο 20 εκ.
Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών στο μίξερ, μέχρι να σφίξουν, σε μαρέγκα.
Προσθέτετε τη ζάχαρη, κουταλιά κουταλιά, χτυπώντας συνεχώς.
Προσθέτετε στο μείγμα το κορνφλάουρ, το ξίδι και τα φουντούκια και ανακατεύετε με μεταλλική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Απλώνετε τη μαρέγκα με τη σπάτουλα στο χαρτί, ακολουθώντας το σχήμα του κύκλου, την ισιώνετε, σχηματίζοντας ένα βαθούλωμα στη μέση, και την ψήνετε στο φούρνο για 1.15 - 1 ½ ώρα, μέχρι να γίνει τραγανή.
Την αφήνετε να κρυώσει και τη μεταφέρετε σε μια στρογγυλή πιατέλα.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το χυμό πορτοκάλι μέχρι να πήξει.
Ανακατεύετε μέσα το γιαούρτι και την απλώνετε με τη σπάτουλα πάνω στην κρύα μαρέγκα.
Απλώνετε τα φρούτα πάνω στην κρέμα, τα περιχύνετε με το αραιωμένο ζελέ βατόμουρου και σερβίρετε αμέσως.
Θερμίδες ανά μερίδα 460 kcals.
Πολλά μονοακόρεστα λιπαρά.
Πολλή βιταμίνη Α, αρκετή βιταμίνη C και ασβέστιο, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Κ, κάλιο, μαγνήσιο και φώσφορος.
(Διατροφική αξιολόγηση συνταγών Ντίντα Καπιτζόγλου – Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, συνεργάτης Διατροφικού Αθηνών)