Υλικά
Υλικά (για 500 γρ. σορμπέ)
125 γρ. λουκούμια τριαντάφυλλο, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κούπας νερό
2 κ.σ. λεμόνι
125 γρ. λουκούμια τριαντάφυλλο, κομμένα σε κυβάκια
1/2 κούπας νερό
Παρασκευή
Λιώνουμε τα ψιλοκομμένα λουκούμια σε 1/2 κούπας νερό μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα, σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις κρυώσουν, προσθέτουμε το λεμόνι, άλλο 1/2 κούπας νερό και τα άλλα 125 γρ.
λουκούμια, τα κομμένα σε κυβάκια.
Βάζουμε το μίγμα σε παγωτομηχανή και το αφήνουμε να παγώσει.
Αν δε διαθέτουμε παγωτομηχανή, θα πρέπει να το βάλουμε σε μεταλλικό δοχείο παγωτού και να το χτυπήσουμε με ένα μιξεράκι χειρός 2-3 φορές, μέχρι να πήξει, ώστε να αποφύγουμε τη δημιουργία κρυστάλλων.