Υλικά
Υλικά
(Ο αριθμός εξαρτάται από το μέγεθος και το σχήμα που θα κόψετε τις δίπλες)
Για τη ζύμη
2 αβγά και 2 κρόκους επιπλέον
4 κουτ. σούπας κονιάκ
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. τσαγιού κοφτή αλάτι
4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
καρυδόψιχα ψιλοκομμένη για πασπάλισμα
Για το σιρόπι
2 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. νερό
½ φλιτζ. μέλι
1 ξυλάκι κανέλα
ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Αναμειγνύετε τα αβγά και τους κρόκους με το κονιάκ, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
Προσθέτετε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνετε μέχρι να σφίξει το μείγμα.
Σκεπάζετε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 30΄περίπου.
Παίρνετε κομμάτια ζύμης και τα ανοίγετε σε λεπτά φύλλα.
Τα κόβετε με το ειδικό εργαλείο (ροδελάκι με δόντια) σε διάφορα σχήματα της αρεσκείας σας (τετράγωνα, μακρόστενα, στρογγυλά, φιογκάκια).
Τηγανίζετε τις δίπλες σε άφθονο καυτό λάδι, 4-5 σε κάθε τηγανιά, τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
Βράζετε για 10΄-15΄ όλα τα υλικά για το σιρόπι.
Τοποθετείτε τις δίπλες σε μια βαθιά πιατέλα, τις περιχύνετε με το σιρόπι και τις πασπαλίζετε με την καρυδόψιχα.