Υλικά
Υλικά (για 6-8 άτομα)
Μους λευκής σοκολάτας
225 γρ. λευκή σοκολάτα (κομμάτια)
75 γρ. κρέμα γάλακτος
10 γρ. ζελατίνα
Λίγο λικέρ Grand Marnier
375 γρ. σαντιγί
Μους φράουλας
125 γρ. φράουλες
Χυμός 1/2 λεμονιού
5 φύλλα ζελατίνας
45 γρ. ασπράδια αβγών
40 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
20 γρ. νερό
5 γρ. γλυκόζη
125 γρ. σαντιγί
3 στρώσεις λευκό παντεσπάνι
Εκτέλεση
Μους λευκής σοκολάτας. Αναμειγνύουμε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος.
Μουσκεύουμε τη ζελατίνα σε νερό, τη στραγγίζουμε, προσθέτουμε Grand Marnier και τη ζεσταίνουμε ελαφρά.
Περιχύνουμε με αυτήν τη σοκολάτα κι ενσωματώνουμε τη σαντιγί.Μους φράουλας. Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Χτυπάμε τα ασπράδια, τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη σε μια σφιχτή ιταλική μαρέγκα.
Προσθέτουμε τη ζελατίνα, τον πουρέ της φράουλας και, τέλος, τη σαντιγί.Κατασκευή. Βάζουμε σε ένα στεφάνι τούρτας που ξεκουμπώνει μια στρώση λευκό παντεσπάνι, ραντίζουμε με Grand Marnier, απλώνουμε τη μους λευκής σοκολάτας και συνεχίζουμε με παντεσπάνι, μους φράουλας και ξανά παντεσπάνι.
Τη διατηρούμε στο ψυγείο 5-6 ώρες και τη διακοσμούμε με σαντιγί και φράουλες.
Σπάτουλα Bellina Crystal, Παρουσίασησυνταγή του Μίλτου Τσιρόπουλου (Nouvelle)